Viken i skåne

Viken i skåne

Trots att du bor i Skåne eller i närheten av Skåne så finns det stor chans att du inte har hört talas om Viken. Det kan också vara så att du har hört om det med inte riktigt vet var det ligger. Då vet du inte heller vad det finns att göra där.

Viken ligger i Höganäs kommun och har varit bebodd ända sedan medeltiden. På 1700-talet drabbades Viken väldigt hårt av pesten vilket bidrog till att en tredjedel av befolkningen dog. På 1800-talet utvecklades Viken till ett sjöfartsområde, vilket gjorde att sjön utanför byn trafikerades av världens fartyg. Detta har idag avtagit och hamnen trafikeras istället av privatbåtar. I denna artikel kommer du kunna läsa om eventuella sevärdheter och saker att göra i viken om du planerar att åka/flytta dit.

Beredskapsmuseumet

Detta är ett museum du kan besöka om du är intresserad av militära saker. Här finns nämligen massor av maskiner och vapen som använts i militära sammanhang. För den som aldrig gjort lumpen kan detta vara ett väldigt intressant museum att besöka, men även för den som är insatt i hur det är att ha gjort sin plikt.

Nimis

Detta är ett exempel på något känt som folk inte vet var det ligger Nimis är ett världskänt konstverk men det är inte alla som vet att det ligget i närheten av Viken i Skåne. Konstverket är byggt av bland annat ved, det är också en turistattraktion vilket gör att vem som helst kan åka dit. Tyvärr har detta konstverk varit utsatt för vandalisering mer än en gång, men har byggts upp igen, så det finns fortfarande kvar.

Tropikariet

För dig som är intresserad av reptiler kan det vara en trevlig utflykt att besöka denna plats. För dig som faktiskt inte vet vad ett tropikarium är så kan vi säga att det är som ett zoo för insekter och reptiler, där finns allt från spindlar till ormar och ödlor.

Skåneleden

För dig som gillar att vandra eller tränings-cykla kan Skåneleden var något att kolla upp. Skåneleden är precis vad det låter som, en led som går genom Skåne. Det är ett utmärkt ställe att träna för eventuella maraton. Om du ska vara med i Vasaloppet kan du träna på denna led på rullskidor på sommaren, men det går också bra att bara njuta av naturen som erbjuds här.

Övrigt

Om du har fått jobb i Viken eller ska börja på någon närliggande högskola så kan du behöva hjälp att flytta. Viken har flyttfirma som du kan använda dig av för att få hjälp med din flytt. Om du jobbar på tropikhuset exempelvis kan du också ta hjälp av en flyttfirma för att flytta saker som finns där. Djuren får du nog dessvärre flytta själv.

dante