Utomhus- och inomhusaktiviteter

Utomhus- och inomhusaktiviteter

Oavsett om man är vuxen eller barn, ungdom eller pensionär, finns det något att sysselsätta sig med i och runt Viken. Vad sägs om traditionell bangolf, minigolf, bio, lekhus och bibliotek?

Golfbanor i området

  • Höganäs Golfklubb – ligger på Lerberget i Höganäs och är en naturskön och välskött golfbana.
  • Mölle Golfklubb – ligger i Mölle och är en traditionell bana med klubbhus och Driving Range.
  • Lydinge Resort – ligger i Hyllinge och är en välskött bana med tillhörande klubbhus, hotell och restaurang.
  • Allerum Golfklubb – ligger i Allerum och är en utmanande bana med avslappnad atmosfär, klubbhus och Driving Range.
  • S:t Arild Golfklubb – ligger i Skäret och har såväl klubbhus som Driving Range.
  • Vasatorps Golfklubb – ligger i Mörarp och är en uppskattad bana med klubbhus och restaurang.
  • Kullagårdens Wärdshus – ligger i Mölle och är en hotell- och golfanläggning i bra skick och med fint läge, med klubbhus och restaurang.

Minigolfbanor

  • First Camp Lerberget
  • First Camp Möllehässle
  • Kvickbadet Höganäs – här finns en typ av minigolf/även­tyrsbana på konstgräs med stora greener, och vattenhinder med rinnande vatten.

Lekplatser

Det finns inte mindre än 37 lekplatser i Höganäs kommun, med stora lekytor, picknick-ställen, klätterställningar, ett cirkusmuseum, glasskiosker m.m. I Folkparken i Höganäs är det gott om lekyta, här finns gungor, rutschkanor, fina picknickställen m.m. Parken omges av fin natur. Vill man besöka Sveriges enda Cirkusmuseum ska man ta sig till Ingelsträde gamla tågstation. Här finns även en öppen och stor lekplats med både gungor och klätterställningar.

Är man mera av en pirat finns det ett piratskepp med tillhörande fyrtorn på Kvickbadet i Höganäs. När man har lekt av sig lite kandet vara gott med en glass och sedan ett parti minigolf på greengolfbanan. Ännu mera lek kan det bli på Magisterallén Strandbaden där det finns allt från lekhus och fjädergungor till rutschkanor, klätterställningar, tittut-hus och fågelbogunga på ett stort grönområde. Detta är ett perfekt ställe att ha picknickkorgen på.

Inomhus

Efter all lek kan det vara skönt att koppla av en stund. Vad bättre då än i Bamses läsrum på biblioteket? I Bamse-inspirerad miljö kan barnen titta på film, pyssla, spela spel och självklart läsa. Här finns även möjlighet att låna utklädningskläder samt datorspel med en åldersgräns på 9 år.

På Höganäs museum erbjuds man ännu mer kultur, genom spännande utställningar nere i den gamla gruvan. Här kan man få känna på hur det kunde vara att jobba som gruvarbetare förr i tiden, och det finns dessutom en gruvbiograf! Vill man gå på bio ovan mark är det bara att bege sig till Sagabiografen i Höganäs.

dante