Konst och kultur

Konst och kultur

Nordvästra Skåne kan stoltsera med den årligen återkommande Konstrundan som går av stapeln under påskhelgen med start på Långfredagen. Cirka 130 olika konstnärer bjuder in till sina respektive ateljéer, och evenemanget räknas som ett av de största i sitt slag i Sverige, det är definitivt den största konstrundan i Skåne. Det går att ta sig runt på lite olika sätt, ett bra råd kan vara att starta i den gemensamma utställningslokalen för att sedan välja ut sina egna favoriter.

2018 uppmanas besökare till konstrundan att cykla runt, självklart är det ett miljösmart tänk som ligger bakom detta. Och varför inte ta cykeln runt för att titta på allt som bjuds: måleri, skulptur, textil, tennsmide, fotografi, glaskonst m.m.

Även keramik finns det gott om, både till försäljning, på diverse utställningar och genom ett varierat kursutbud. Vad sägs till exempel om:

  • Höganäs Saltglaserat – här går det att köpa de anrika och mycket populära Höganäskrusen.
  • Höganäs Museum – en konsthall/galleri som erbjuder en permanent utställning samt möjligheter att se film i gruvbion. Här finns också en butik.
  • Galleri Hoddan – ligger i Lerbergets hamn och är känt för att vara Sveriges absolut minsta galleri.
  • Galleri Hamnen – ett galleri i Viken som drivs av den erkänt duktige konstnären Åke Larsson.
dante