Restauranger i närheten av Viken

Restauranger i närheten av Viken

Oavsett om du bor i Viken eller är på semester är det trevligt att gå ut och äta en bit mat emellanåt. Viken med omnejd bjuder på flera restauranger och kaféer. Här är ett urval av dem.

Fisk och skaldjur

Eftersom Viken ligger vid havet faller det sig naturligt att här finns en bra utbud av fiskrestauranger. Prova gärna någon av de här:

  • Strandsidan i Viken. Med utsikt över Öresund njuter du av färsk fisk och skaldjur. Det är ingen lyxrestaurang, men maten är prisvärd och servicen bra. Ett ställe att besöka flera gånger.
  • Bryggan i Höganäs ligger nere i småbåtshamnen och har en uteservering. Här finns allt från räkmackor till rejäla varmrätter. Prisvärt och i en trevlig miljö.
  • Christians Fiskebod i Helsingborg är ett välbesökt ställe som också det ligger precis vid havet. Ägaren fiskar själv en hel del av den fisk som serveras, vilket bidrar till ställets charm. Mest populär är den varmrökta laxen samt stenbiten. Här finns också fish & chips och för dig som är mer fikasugen än hungrig finns glass. Sittplatser utomhus.

Utländsk mat

Mat med inspiration från främmande kök finns förstås också. Här är några förslag:

  • La Maison Francaise i Höganäs ligger inrymt i ena längan på en gammal gård. Här bjuds på klassisk god, fransk mat av hög kvalitet. Det finns inte många rätter att välja på, men de som finns är alla vällagade. Här finns både lunch, middag, efterrätter och fantastiska franska bakverk.
  • Prego Ristorante i Viken serverar pizza och pasta.
  • Restaurang Taiwan i Höganäs bjuder på kinamat.
  • För dig som vill prova latinamerikansk och argentinsk mat finns restaurang Tikal i Helsinborg. De erbjuder också vegetariska rätter.

Övriga restauranger

Om du vill äta god svensk mat kan du besöka något av de här ställena:

  • Hamnkrog i Viken, har alltifrån hamburgare till sallader, buffér och äppelpaj.
  • Höganäs Saluhall bjuder på flera alternativ. Fokus ligger på europeisk mat, främst svensk. Här bjuds ibland på buffé och det finns vegetariska alternativ.
  • Restaurang Barbord ligger nere vid hamnen i Viken och är ett rätt så litet ställe. Här erbjuds klassiska rätter som Wallenbergare och potatismos.

Ibland vill man bara fika gott, kanske köpa en glass eller ta en kopp kaffe och något sött. Kullabygdens Vanilj & Choklad är ett glasställe som sticker ut ur mängden. Här erbjuds ett riktigt glasshantverk där glassen görs på de bästa råvarorna. Välj mellan traditionella smaker och de lite mer udda och fantasifulla. Smakerna varieras utifrån säsong. Till exempel plockas rabarbern till rabarberglassen i ägarens egen trädgård.

Letar du efter bra priser på hotell och mat kan du besöka Kampanjjakt för att ta del av rabattkoder och bra erbjudanden. En skön semester i Viken kan bjuda på promenader längs havet, sköna bad och god mat.

dante